Само пред две децении, идејата за вметнување на идентификациски микрочипови во општото население беше доживеана како далекусежна, футуристичка идеја. Многу Светители па и Духовни Водачи од сите религии предупредија на ваков чекор и укажуваа дека со такво нешто веќе се објавува духот на Антихристот како о-присутен на земјата. Но, денес, тоа е реалност. Во Шведска, повеќе од 4.000 жители добија микрочип импланти кои содржат суштински детали за нивниот идентитет. Повеќе од една година учесниците ја користеа минијатурната технологија за да ја заобиколат потребата за готовина, концертни и филмски билети, па дури и пристап до нивните домови и канцеларии.

“Дејли мејл” објави дека BioHax International е лидер на пазарот зад контроверзната шема. Компанијата е основана пред пет години од страна на Jowan Osterlund, поранешен професионален пирсер.

Најраспространетата употреба на микротехнологијата е да се добие пристап до железничката линија С.Ј. Според операторот на воз, околу 100 луѓе користеле микрочипови за да го платат патувањето во јуни 2017 година. По една година подоцна, тој број веројатно се зголемил.

Користејќи ја вградената технологија, патниците едноставно треба да ја држат својата рака стабилна додека одговорниот за тоа за воз го чита чипот со паметен телефон. Со неговиот / нејзиниот уред, тие можат да потврдат дека патникот плаќал за патувањето. Тогаш патникот е поканет да се качи на пат.

Се разбира, процесот не е целосно мазен. И, постојат ризици. Некои тврдат дека идентификациите на микрочипови всушност го зголемуваат ризикот од “хакерите на телото” да добијат пристап до приватни податоци. Во секој случај едно е јасно, колку повеќе имаме опција да го познаваме телото со помош на технологија а не духовно толку повеќе го губиме контактот со природата и другите луѓе, стануваме пре-фиксирани и само-апсорбирани а исто така и ја губиме целосно секоја интима и приватност. Ако знаеме ние повеќе за себе така ќе знаат и Елитите и Владите уште повеќе.

689 Прегледи