Францускиот уметник Џулиен Маланд,  АКА Сет Глоубпеинтер (претходно), продолжува да создава интервенции инспирирани од детството околу Париз и светот. Претходно оваа година тој имаше голема музејска самостојна изложба во МСУ Шангај која вклучуваше елаборирани скулптури и инсталации за конкретни локации. Тој, исто така, насликал една од неговите најголеми парчиња до денес на бреговите на Сена во Париз, и учествувал во создавање поврзано со претстојниот музеј на уличната уметност на Мауса Вобан. Поетските мурали на Маланд се резонираат со публиката од сите возрасти.

679 Прегледи