“Кои беа најгласните поборници на воената инвазија на Ирак и Авганистан и бомбашките напади врз Либија? Христијански зионисти?

Кои се најгласните поборници за водење војна против Иран и Сирија? Христијански зионисти …

… Кои се најгласните поборници за поддршка на вечниот прогон на Израел врз палестинскиот народ – од кои многумина се верни христијани? Христијанските зионисти “.

На 14 мај 2018 година, се одбележи 70-годишнината од создавањето на ционистичката држава Израел. Повеќето Американци – а особено повеќето христијани – работат под заблудата дека модерната држава Израел е исполнување на библиските пророштва на древните Евреи што се враќаат во својата татковина. Ништо не може да биде подалеку од вистината. Како што пишува режисерот Џејсон Чарлс,

Тоа [приказната за модерниот Израел] не беше борба на древниот народ што се враќаше во својата земја во 1948 година. Наместо тоа, борбата на најбогатото семејство на земјата користеше војна и измама за да се здобие со контрола над регионот по налог на идеалистички Ционистички Евреи во доцните 1800-ти.

Семејството Ротшилд стана нивни шампион и е единствениот добродетел на екстраординар. Израел го должи своето постоење на Ротшилдите.

Повторното појавување на Израел како национална држава и, исто така, [како] еврејска држава, не беше ништо друго освен превирања 70 години за луѓето во светот. Влијание на бескрајната војна, насилство и лудо политичко мешање во светската политика. Исто како и нивните претходници на Ротшилд, Израел користи војна, политичка манипулација и подметнување за да ја докаже доминацијата на меѓународно ниво. Тактиката што ги задржала Ротшилдите на власт буквално 100 години е жива и добро воспоставена во срцето на Ерусалим.

Навистина. Создавањето на ционистичката држава Израел доведе до превирања, предавства, смрт и уништување што е речиси неспоредливо во модерната историја. Заверата на Ротшилд да создаде своја сопствена ционистичка држава ги има своите пипала во двете светски војни и во скоро секој значаен чин на војување потоа.

474 Прегледи