“Масонеријата, како и сите Религии, сите Тајни, Херметизмот и Алхемијата, ги крие своите тајни од сите освен од Адептите и Мудреците или Избраните, и користи лажни објаснувања и погрешни толкувања на своите симболи за да ги заведат оние кои заслужуваат само да бидат заведени; да ја прикријат Вистината, која ја нарекуваат Светлината од нив и да ги одвлечат од неа “. – Алберт Пајк, морал и догма од античкиот и прифатен шкотски обред на масонството, стр.104-5

Која се нарекува “светлина” – навистина. Отвореното признание од страна на ценетите ѕидари дека Богот на масонството е Луцифер (и истовремено дека идеологијата на Масонството е Луцифер, дека целта на Масонството да стане просветлено и да просветлува) е само по себе друга инверзија. Светлината не е она што мислите дека е.

Во овој контекст, светлината не е синоним за добра, чиста, морална љубов. Запомнете, Масонството ја велича доблеста на интелектот и знаењето претставени со светлината.

Го обожаваат Прометеј, митолошка личност која украла оган од боговите и му ја дала на човештвото (статуетката на Прометеј може да се најде надвор од зградата на Рокфелер во Њујорк).

Не случајно, во друг од неговите митови, Прометеј воспоставува форма на животинска жртва која се практикувала во античка Грција.

Доказите дека масонството е негативна сила се огромни. Илуминатите се група на психопати со ладно срце, желни за моќ и контрола по секоја цена, и се најдалеку од просветлени или во мисија на осветлен свет во нормална и здрава смисла на светот.

Да бидеме вистински просветлени или осветлени би било да сфатиме дека сите ние сме едно, сите ние сме поврзани, дека што и да правите на некој друг, го правите за себе и Бог нашиот Господ Исус Христос, а со тоа и сочуствувањето кон другите е природно проширување на љубовта кон себе и кон Бога.

Ставот на манипулативното тајно општество на високо ниво е токму спротивното од ова.

Светлината на Масонството е лажна светлина, која ја раѓа лажната реалност. Светлината е почеток на матрицата.

“Да има светлина …” може да се толкува како приказна за создавање на превртен, дистописки свет во кој живееме, дизајнираме и создаваме со истата негативна сила со многу имиња што ги изложуваме. Таа светлина е оружје.

 

554 Прегледи