Митот за климатски промени е од научно неписмени пропагандисти на кои мозокот им е испран од сите научни реалности, за да некако веруваат дека јаглеродниот диоксид е отров за растенијата.

Всушност, тоа е молекулата за “зеленило” на планетата.

Сега, новата наука објавена во Природата покажува дека глобалното покритие на дрвото брзо се шири низ целата планета, бидејќи концентрациите на CO2 во атмосферата се покачуваат кон поздрави, про-дрво нивоа кои го поддржуваат растот и здравјето на шумите.

Да, тоа го читате правилно: покриеноста со шумите на планетата Земја се шири, а не се намалува, како што на сите ни го кажуваат глобалистички медиуми секојдневно. (Истите нечесни медиуми кои тврдеа дека Њујорк сега ќе биде под вода од апокалипса на топење на ледените капаци …)

“Ние го покажуваме тоа – спротивно на преовладувачкиот став дека шумското подрачје опадна глобално – покривот на дрвјата се зголемил за 2,24 милиони km2 (+ 7,1% во однос на нивото од 1982 година)”, пишуваат авторите на научната студија во оваа студија со наслов “Глобална промена на земјиштето од 1982 до 2016 година. ”

Студијата првенствено беше финансирана од НАСА – Извештај за евиденција на податоците за системот за употреба во истражувачки средини (MEASURES). Исто така, уживаше и поддршка од фондовите од Иницијативата за глобална реставрација на Светските ресурси и од Програмата за промена на земјиштето и заштитата на земјиштето од НАСА (LCLUC).

“Еве ги анализиравме податоците за сателитските податоци од 35 години и обезбедивме сеопфатен запис за динамиката на глобалната промена на земјиштето во периодот 1982-2016”, објаснуваат авторите. “Глобалната гола земја е намалена за 1,16 милиони km2 (? 3,1%), особено во земјоделските региони во Азија”.

Јаглеродниот диоксид ја обновува планетата Земја со поддршка на шуми, растенија и храна

Студијата ја документира научната реалност дека јаглеродниот диоксид го поддржува проширувањето на шуми низ планетата. Тоа е совршена смисла, бидејќи СО2 е “кислород” од растителниот свет.

Без СО2, речиси целиот животински живот на планетата ќе умре, брзо ќе следи тоталниот колапс на мрежата за храна, животински екосистеми и човечка цивилизација.

Јаглеродниот диоксид е откриен како “чудотворната молекула на животот” за повторно зеленило на планетата

311 Прегледи