Актерот Кијану Ривс отсекогаш бил виден како еден од ретките добри момци во Холивуд, кој го живее својот живот со вистинско чувство за автентичност, а не некој што само донира во добротворни цели или ја пушта својата политика во јавноста, за да и даде на својата кариера поттик за односи со јавноста . Не е никаква тајна дека г-дин Ривс е една од поубавите филмски ѕвезди наоколу, но степенот на великодушноста на Киану може да дојде како изненадување за повеќето луѓе, бидејќи излегува дека финансира детски болници, со милиони долари од своите пари, веќе многу години. Добро, од тебе, Кијану. Ѕвездата на The Matrix Trilogy води приватна добротворна фондација која инвестира во помош за позитивни напори како што се истражување на ракот и болнички одделенија за болните деца.

253 Прегледи