Инвеститорите во акциите на Кина и метеоролозите забележаа лоша година, која се соочува со неприветни надолни линии во време на континуираната трговска војна со САД. Реперскиот комбозитен индекс на Шангај падна под 25 отсто во споредба со тоа каде започна оваа година и сега е најсиромашната берза во светот. Потоа, тука е и трговската војна со САД, која само оваа година им избриша огромни 2,4 милијарди долари, додека навлегувањето во намалувањето на долгот е на само една третина од нејзината висина во 2015 година. Додека странските инвеститори продолжуваат да инјектираат пари во пристанишни акции преку берзанските поврзувања и државните фондови во обид да ги спасат акциите, сè уште не запира паѓањето.

119 Прегледи