Кина активно ќе учествува во отфрлањето на агресијата на САД и коалицијата врз Сирија.

Кина нареди сите свои воени бродови кои се лоцирани на медитеранот, да се придружат на Руската армија во случај на масовен напад на САД врз Сирија. Сите Кинески бродови моментално би требало да се двжижат кон пристаништето Тартус кое се наоѓа во Сирија.

Така Кина рамо до рамо со Русија ќе се бори против САД и коалицијата. Со овој потег, Кина докажува дека ја има истата визија како Русија, а тоа е мир и сигурност на сите региони во светот, а не свет во кој Америка се однесува секој ден се повеќе и повеќе непредвидливо.

1190 Прегледи