За време на неговата посета во Србија, претседателот на Русија Владимир Путин го посети храмот Свети Сава, каде што се држеше до последниот детал на мозаикот.
После тоа, архитектот Николај Мухин го прими во тимот на уметници кои работат на изработка на мозаици.

– Владимир Владимирович, сега сте во тимот – рече архитектот со насмевка.

– Кога е платата? – се пошегува Путин.

“Дојдете во првата половина од месецот”, одговори архитектот.

– Не, ние ќе го направиме тоа бесплатно – рускиот лидер одговори, задоволувајќи ја публиката.

Околу 120.000 луѓе го поздравија Претседателот на Русија пред храмот на Свети Сава во Белград.

Извор: rs.sputniknews.com

271 Прегледи