Ова видео од Кралскиот ритуал во Лондон покажува на едно високо ниво како масоните се фалат за нивното големо влијание во сите сфери на општеството … во крајно симболичен амбиент.

На 31-ви октомври 2017 година, Кралскиот ритуал се одржа во Кралската Хала Алберт во Лондон, каде што масоните ја славеа 300-годишнината од нивното влијание врз општеството.

Настанот го водеше Големиот мајстор на Обединетата Голема ложа на Англија: принцот Едвард, војводата од Кент – внукот на кралот Џорџ V и кралицата Марија, и братучедот на кралицата Елизабета Втора.

Присуствуваа илјадници масони од целиот свет (вклучувајќи ги и 136-те Гранд Мастерс), а воедно церемонијата вклучи “скици” кои го фалат влијанието на Масонството врз современото општество, вклучувајќи ја и нивната важна улога во создавањето на Соединетите Американски Држави. Се спомнува неколку пати фактот дека нивното ,,Око што гледа се” е истакнато во американските банкноти.

Се разбира, сето ова се случува на подот на шаховска табла и под гигантскиот компас и т.н All-Seeing Eye – Окото што гледа се. Еве го видеото:

528 Прегледи