Оваа статија, обезбедува суштински материјал во врска со вистинското потекло на Домот на Сауд, како и витална основа за тековната монархија што владее во Саудиска Арабија.

Практично е невозможно да се разбере вистинската природа на односите меѓу Саудиска Арабија и САД и меѓу Саудиска Арабија и Израел, без историски информации.

Сликата погоре ( врховниците на Саудиското Кралство ) го вклучува Хаим Вајзман, ревниот лидер на ционистите, кој можеби беше првиот израелски политичар кој активно го промовираше проектот Голем Израел.

* Хаим Азерил Вајзман (хебрејски: חיים עזריאל ויצמן Хаијим Азриел Вајтсман, руски: Хаим Вейцман Хаим Вејтсман, 27 ноември 1874 – 9 ноември 1952 година) Д-р Ск, дипл. Д-р. беше ционистички лидер и израелски државник кој беше претседател на Ционистичката организација, а подоцна и како прв претседател на Израел.

На клучните прашата се одговара вака:

Дали “Саудиското” кралско семејство е еврејско?

  • ДА

Дали има Еврејски корени во куќата на Саудовото семејно стебло ?

  • Да

Само ако многу скриената содржина на овие статии правилно ја разберете може да се справите со тешките предизвици низ Средниот Исток со секој степен на успех.

1. Дали членовите на Саудиското Семејство припаѓаат на племето на АНЗА БЕН ВАЕЛ како што тврдат дека се?

  • НЕ

2. Дали исламот е нивната вистинска религија?

  • НЕ

3. Дали воопшто тие се од Арапско Потекло?

  • НЕ
538 Прегледи