Новиот лидер на Австрија, Себастијан Курц, кој е наречен “најмладиот лидер на светот”, го задржа ветувањето дека ќе го “уништи Новиот светски поредок” и веќе започна со елиминирање на Џорџ Сорос. Курц го информираше Сорос дека неговата Фондација за отворено општество има 28 дена да сопре и да се одвраќа од операциите во Австрија во “обид за поткопување на демократијата на нацијата”, или ќе се соочуваат со законски мерки. 31 годишниот Себастијан Курц е најмладиот лидер и откако го освои австриското раководство, тој вети дека ќе ја симне неизбраната владејачка олигархија во неговата нација. Тој им рече на колегите дека акцијата мора да се преземе веднаш по објавувањето на веста дека Џорџ Сорос донираше 18 милијарди долари од неговото богатство од 24 милијарди долари на неговата Фондација за отворено општество. “Состојбата стана критична”, рече Курц. “Сорос го фрли сето она што го има зад неговиот притисок за глобална контрола”. Дезинформациите и медиумските манипулации веќе се зголемија експоненцијално преку ноќ. “Немаме место за самозадоволство”.
Запрашан зошто ја забранува фондацијата на Џорџ Сорос за отворено општество, Курц рече: “Бидејќи сме 2017 година.” Се заколнав за да го заштитам мојот народ од оние што ја загрозуваат нашата земја за своја лична корист “. Оние кои мислат дека можат да ја заокружат нашата демократија мора да се запрат. ”

,,Џорџ Сорос е само еден од многуте. Денес треба да се справиме со него. Утре со Ротшилди ”.

3339 Прегледи