Во 2016 година, Леонардо Ди Каприо, ветеранот и великан на Холивуд, ги освои срцата во филмот “Ревенант” и освои Оскар за неговата улога во него; неговиот прв во сите негови години во филмската индустрија.

За разлика од сите други ѕвезди, тој наведува дека климата и животната средина се инспирации за него и го повика светот да направи нешто добро со зачувување на природата и природните ресурси.

Од тогаш, па дури и порано, тој е гласен застапник на етичка конзервација, и дава максимални напори против изумирањето и напорите за било какво олеснување.

Но, тој сега направи нешто што ќе ве стравува: тој донираше 100 милиони долари на разни добротворни организации кои се борат против климатските промени. Како референтна рамка, претседателот и владејачката партија во неговата земја ги негираат климатските промени и мислат дека тоа е измама и се повлекоа од разни договори за конзервација.

134 Прегледи