Списанието Тајм ја означи оваа година листата за “Личност на годината” како “чувари”. Тоа се новинари кои се таргетирани за нивната работа. Во моментов, постои војна за слободата на говорот, која суптилно отиде под радарот. Многу страници на Фејсбук во она што многумина го сметаат за “алтернативни” медиуми се таргетирани, а оние со гласови кои се спротивни на “договорениот” наратив се замолкнаа под маската на лажни вести.

Ова е глобална афера и темата за тајм – “Личност на годината” 2018.

TIME Person of the Year 2018: The Guardians

The Guardians—Jamal Khashoggi, the Capital Gazette, Maria Ressa, Wa Lone and Kyaw Soe Oo—are TIME's Person of the Year 2018. #TIMEPOY http://bit.ly/2RLanaC

Posted by TIME on Tuesday, December 11, 2018

207 Прегледи