Туристите од Земјата наскоро ќе можат да летаат во вселената а старт-апот Орион Спан започнува да ги спроведува плановите за отворање на луксузен хотел над атмосферата.

Туристите наскоро ќе имаат нова туристичка дестинација бидејќи старт-апот Орион Спан планира да отвори луксузен хотел во орбитата, 200 милји над Земјата кон крајот на 2021 година. Единствената модулска индустриска вселенска станица ќе започне да одговара на посетителите во 2022. Таа ќе се состои од “ексклузивни колекции за еден од најразличните домашни прозорци досега создадени за вселенски летала,  како и единствено вистинско искуство на астронаут на светот “. А 12-дневниот задржан на бродот “Аурора станица” ќе почне со 9,5 милиони долари. Обврзниците за плаќање во износ од 80.000 долари во моментов се одобрени на веб-страницата на бизнисот. “Имаше напредок околу дизајнот што го направи многу повеќе модуларен, а исто така полесен за користење и, исто така, има уште поголема автоматизација, така што ние не треба да имаме екстравахикуларни задачи или вселенски бродови “, изјави извршниот директор на” Орион Спан “, Френк Бунгер.

221 Прегледи