Мајли Сајрус ги остави нејзините следбеници шокирани и збунети откако ги советуваше своите млади обожаватели да го “обожуваат сатаната” ако сакаат да станат “богати и познати” како нивните херои. Поранешната ѕвезда на Хана Монтана остави група обожаватели збунети по пренесувањето на “бисерите на мудрост “кога беа од нејзе побарани совети за тоа како да се здобијат со успех во индустријата за забава.

Следејќи го снимањето на Тв емисијата за таленти, “Гласот”, на која Сајрус е еден од судиите, стадо млади обожаватели се собраа надвор од излезот од зад сцената, надевајќи се дека ќе го видат својот идол. Додека пејачката ”  излегуваше со нејзиниот тим за обезбедување, еден од нејзините фанови ја прашал: “Еј Мајли, дали имате совет за некој од вашите фанови кои можеби ќе сакаат да ги следат стапките и да станат ѕвезда?”
На кое прашање Таа одговори: “Да: Ако сакате да бидете познати и богати, лесно е …” Но, немојте да ме прашувате, треба да го прашате сатаната: “Можете да го имате сето тоа”. Како нервозно се смееше низ толпата , ги запре своите телохранители, навидум вознемирени од одговорот, и се сврте кон толпата велејќи: “Мислите дека се шегувам?”
Ме прашавте како да станете поп-ѕвезда и само што ви кажав што треба да направите. “Ако сакате сè што имам, тогаш се што треба да направите е да го побарате сатаната за тоа и да го имате.” Вие треба да престанете да барате Дедо Мраз за Божиќни подароци и да се молите на Исус затоа што никој од нив не постои. “Сатаната е нашиот Господ, и кога го пушташ во срцето и му се поклонуваш, наместо на Бог, тогаш можеш да го имаш сето тоа. “

421 Прегледи