Манипулацијата со дефиницијата за антисемитизам и експлоатација на концептот на антисемитизам е зловеен тренд. Меѓународната ционистичка кабала и мрежа лукаво се обидува да го смени поимот антисемитизам за да спречи каква било критика за Израел и за нејзините лични злосторства.

И заедно со тоа експлоатација на концептот на антисемитизам, е зловеен тренд кој во последно време се забрзува. Историски гледано, антисемитизмот, всушност, значеше нешто (т.е. омразата кон Евреите само затоа што биле Евреи).

Денес, меѓународната ционистичка кабала и мрежа лукаво се обидуваат да ја сменат дефиницијата за антисемитизам за да спречат каква било критика за Израел.

Таквата критика за Израел може да биде целосно легитимна, оправдана и заснована на дејствата на израелската влада, и затоа нема никаква врска со “Евреите”, “Еврејството” или “Јудаизмот”.

Сепак, ционистичкиот план е да ги привлече сите такви критики во антисемитизмот / говорот на омраза, така што израелската влада може да продолжи непречено со својот верен геноциден начин. Дефиницијата на антисемитизмот се менува од една едноставна причина: цензура.

Заклучок

Живееме во свет каде што нашата негувана слобода на говор е под постојан напад, особено од компјутерите (политичка коректност). Ционизмот е на врвот на компјутерската пирамида; тоа е тиранин-крал кој научил како да именува-повикува и да фрли кал на еден пар екселенс начин.

Сите ги исплашија, особено политичарите и славните, ако кажат нешто дури и малку навредливо. Тие ја искористија својата масивна мрежа за да го напишат името “антисемит”- стап, дури и ако нема вистина за тоа.

Модификацијата на дефиницијата за антисемитизам е суров обид да се искористат вистинските страдања на Евреите пред 85 години од нацистите. Оваа агенда е дури и насочена кон (сега многу) Евреи кои самите се противат на ционизмот!

Таа нема ништо слично со вистинското историско значење на антисемитизмот, туку работи чисто за да ги потисне критиките за Израел. Историчарот Дејвид Ирвинг зборуваше за организирана меѓународна мрежа која ќе биде насочена кон него кога ќе објави историски факти. Без разлика дали тоа е ACV во Англија, или AIPAC, ADL и SPLC во САД, целта е иста.

239 Прегледи