Цената на унцата на црниот пазар во Оклахома опадна за 400 отсто од 2012 година поради мексиканските “суперкласни лабаратории” кои дистрибуираат масивни количини дрога во САД. Агентите за спроведување на дрога (ДЕА) купија метамфетамин од црниот пазар во 2012 година за 1100 долари, но сега цените паднаа на 250 од 450 долари. Употребата во Оклахома значително се зголемува, бидејќи федералните и државните влади повеќе се концентрираа на борбата против другиот опасен лек: опиоидите.

326 Прегледи