Родителите на осумгодишно момче со терминален мозочен рак претворија едноставна молба во глобален приказ на божиќниот дух што ги загреваше срцата на многумина од целиот свет. Дрејк Кибаду има добиено над 40.000 карти од сите страни на светот, кои му посакаа Среќен Божиќ. Одговорот на семејството беше толку голем што нивната кујна е полна со краците со куп коверти и пакети, и тие сè уште добиваат повеќе картички. Многу пакети содржат играчки, книги и белешки преку кои луѓе ширум светот им покажуваат љубов и внимание на Дрејк и неговото семејство во доста тешката ситуација.

117 Прегледи