Еден храбар човек зборуваше за ненадеен скок во здравствените проблеми, за кои смета дека се поврзани со LED уличните ламби кои наводно испуштаат 5G зрачење.

Во Гејтсхед, град во Северна Англија, граѓаните известуваат за низа вознемирувачки несакани ефекти, вклучувајќи несоница, крварење, па дури и мртвородено дете – а Марк Стил има нешто да каже за тоа.

Стил (58) е локален жител на Гејтсхед и наводно е член на IEEE, организација која се опишува себеси како “најголема светска техничка професионална организација посветена на унапредување на технологијата во корист на човештвото”.

Тој се труди да ја подигне свеста за заканата од новите улични светилки на ЛЕД, кои беа инсталирани уште во 2016 година. Стил вели дека голем број луѓе страдаат од крвавења на носот, несоница и други невролошки проблеми, поради светилките.

Но, ужасот не завршува тука: повеќе жени ги изгубиле своите бебиња од тоа време. Во својот круг на пријатели, објаснува Стил, три жени изгубиле бебиња – од кои едното е родено со тешки дефекти и преживеало само неколку часа по раѓањето.
“Ние гледаме како бебињата умираат во матката, бидејќи овие предаватели се наоѓаат надвор од прозорците на спалната соба на луѓето. Тоа е хуманитарна криза “, наводно коментирал Стил.

295 Прегледи