Научниците сега предупредуваат дека популацијата на инсекти се распаѓа ширум светот.

Ова е предупредувачки знак за црвено знаме за човештвото, бидејќи ако инсектите се распаднат, целата интернет-мрежа за храна ќе имплодира, што ќе доведе до глобална еколошка катастрофа. Ако тоа се случи, колапсот на човештвото нема да биде далеку зад себе.

Причината за овој забрзан колапс е широко распространетата употреба на токсични хемикалии за земјоделски пестициди кои ја уништуваат одржливоста на популациите на инсектите.

Истите хемикалии исто така се користат за да се отруе човештвото со хемикалии кои предизвикуваат болести, како што се Глифосат, обичен хербицид кој сега го заситува речиси целото снабдување со храна.

Иако измамен научен “естаблишмент” се обидува да ја продаде научната измама на “климатските промени”, тие во голема мера ја игнорираат далеку поголемата закана за масовно истребување преку распространета хемиска контаминација на планетата.

Зошто не секој научник и медиум го предупредуваат светот за опасностите од пестицидите и хербицидите?

Одговорот, се разбира, е затоа што производителите на тие смртоносни отрови се богати, влијателни корпорации кои ги исплаќаат медиумите за да ја закопаат вистината и да шират лаги за “безбедноста” на пестицидите.

778 Прегледи