Тој, Јианкуи, кинескиот научник кој го шокираше светот со изјавата дека ги создал првите генетички модифицирани бебиња, сега се чува во универзитетска куќа за гости, наводно под клуч,  според Њујорк тајмс. Тој неодамна исчезна, но последен пат беше забележан во јавноста на крајот од ноември “бранејќи ги своите дела” на конференција во Хонг Конг. Но, гласини и шпекулации се појавија за тоа дали Јианкуи сега е во домашен притвор. Нема коментари од кинеската влада или неговиот универзитет, кој неодамна го стави под истрага.

218 Прегледи