Во овој свет на одвикнување од т.н дејтови и колеблива лојалност, станува тешко да го направите тоа нешто за вашиот партнер да остане. Иако ова важи и за мажите и за жените подеднакво, тука сепак ќе разговараме за она што луѓето го сакаат и за кое жените можат да обрнат внимание ако сакаат нивниот господин да остане.

1. Не го губи своето ,,КУЛ” 
Никој не ги цени непотребните драми и бесот во нивниот живот. Човек ќе ве цени ако може да се справи со аргументи и несогласувања без да го претворите во извикувачки натпревар. Значи, ако сте во навика да летате надвор од куќата дури и при најмала можност, можеби ќе треба да почнете да сакате да го намалите вашиот темперамент.

2. Не задржувајте ги вашите Смарт-идеи
Можеби мислите дека мажите се привлечени кон убавината и дека само за се грижат. Па, за прв впечаток можеби да. Но, она што го интересира човекот е она што треба да го кажете. Интелектуално стимулираните разговори се добредојдени и ценети, и не ги потиснувајте вашите мислења; нека го знае твоето делување и преземање на работите.

3. Чесноста е ценета 
Многу луѓе имаат тенденција да задржат или да сокријат одредени аспекти за себе, за да бидат поподобни за другата личност. Но, на долг рок вашиот партнер би ја очекувал и би ја ценел 100% чесноста од тебе.

4. Грижа
Убаво е да се знае дека некој се грижи за нас и можеби е најголемата причина зошто луѓето изгледаат дека ќе се смират со некоја личност. Биди таму да се грижиш и да го поддржиш твојот човек, тој не само што ќе го признае тоа, туку и ќе го возврати тоа.

5. Вашето чувство за хумор
Животот е тежок, и збунувачки и во повеќе од еден случај чисто суров. Ни треба хумор и смеа за да преживееме и ако можете да направите светлина од тешките времиња, секој човек ќе биде доволно среќен за да ве има во својот живот.

6. Не компромис за вашата самооценка
Не мислам дека еден човек ќе те сака повеќе ако му дозволиш да оди по тебе. Единствениот начин на кој човек навистина може да те сака, е ако тој те почитува, и тој ќе те почитува само кога ти ќе се почитуваш.

7. Покажи љубезност
Може да бидеш Кралицата на убавината, но ако не сте сочуствителни, никој нема да се мачи да се држи до вас блиску долго време. Доброст е најдрагоцената особина што луѓето ја бараат во своите пријатели и семејства, како и партнери. Никој не сака средна кучка.

8. Чувајте ја таа романса жива 
И што е најважно, ако можете да ја задржите романсата жива во вашата врска, вашиот маж никогаш нема да отиде во потрага по позелени пасишта. Се разбира, тоа е обврска на партнерите, но не заборавајте да го направите вашиот дел.

220 Прегледи