Сите сме слушнале: “Јас сум екстроверт!” Извикува еден пријател. “Јас сум таков интроверт”, вели друг.
Но, што е со оние од нас кои не изгледаат како да се вклопуваат во ниту една категорија, и како да се некој човечки вид кој лебди во просторот меѓу двете?

Можеби сте Амбиверт.
Нов термин, сигурно, но вистински и постоечки. Прочитајте некои сигурни знаци кои ве категоризираат во амбиверт – или поточно не одговараат на некој друг.

1. Некои денови луѓето не можат да те затворат, следниот ден ти тивко се повлекуваш.
2. Имате разиграна страна но и свечена.

3. Лесно ви е да запознавате нови луѓе, но довербата е заработена.
4. Се чувствувате нервозни со премногу внимание, но не се чувствувате слушнати ако не сте доволно задоволни.

5. Подобро ви е да ги гледате социјалните медиуми од далеку, па сеуште можете да бидете дел од тоа – но не морате да ги вадите рацете валкани.
6. Вашите пријатели може да ве опишат како најфлексибилна и молскавична личност што ја знаат затоа што гледате на секоја страна ( објективно ).

7. Ти си супер нерешителен, а понекогаш и одлучуваш одново и одново.
8. Денот никогаш не е залудно потрошен, затоа што може да се најде заедничка основа со секого.

9. Не ти е гајле ако си дома и читаш некоја книга или одиш цела ноќ во клуб. Двете работат за вас.
10. Ти си мудар мудрец од кој сите бараат совети – затоа што си толку избалансиран.

11. Вашите пријатели се замрзнуваат кога ќе ве прашаат дали сте интроверт или екстроверт. Вие дури и не знаете, па како би можеле тие?
12. Понекогаш не го возите истиот бран како пријателите, и тие се иритираат затоа што не ве разбираат.

13. Животните те сакаат затоа што знаат дека носиш многу различни енергии.
14. Подобро ви е да направите некој проект целосно направен отколку да се грижите за тоа дали или нема да го правите тоа сами или ќе биде со тим.

15. Ти си дури и кул, но понекогаш ги оставаш твоите емоции настрана затоа што не се справуваш со нив како и сите други.
16. Ако некој разговара со вас, со задоволство ќе разговарате со нив со часови, но понекогаш не сте оној што ќе го направи првиот потег во разговорот.

17. Вие уживате во енергијата да бидете околу луѓето, но неможете да бидете премногу приврзани за секогаш такви да бидете.
18. Твојот живот се сведува на еден збор: рамнотежа.

19. Уживањето е името на играта за вас – и користите различни техники за да бидете сигурни дека секогаш уживате во себе.
20. Никој не ви е потребен за да ви каже дека сте Амбиверт – затоа што отсекогаш сте знаеле дека сте посебни!

245 Прегледи