Поранешниот претседател Барак Обама се враќа на патот, но сега се обидува да побара заслуга и благодарница за економијата на претседателот Трамп. Сепак, реалноста е дека единствено што Обама заслужува е заслугата што  направи едноставно за Трамп да ги поништи неговите претходни политики за економски раст. САД моментално се наоѓаат во услови на економски бум. Овој успех беше покренат откако Трамп ги промени речиси сите од неуспешните политики на Обама, сепак некако сите очекуваме да веруваме дека тоа е Обама, кој ја заслужува целата заслуга.

152 Прегледи