Во процесот на обврзување и расудување, постојат четири критични чекори.

1. Заштита. Темнината не сака да биде нападната – особено кога станува збор за тоа да се одвлече од планетата за добро од силите на светлината. Значи, прво нешто што треба да го прашате Бог е заштитата. Ако сте запознаени со хиерархијата на Небото, Светиот Архангел Михаил е најдобриот Архангел кому можете да се обратите за заштита. Тој е во состојба брзо да ги испрати и да ги промени сите напади на темнината и да обезбеди целосна заштита при изведување на оваа работа.

Исто така, вреди да се молите за оружјето на Бога, кое се споменува во Ефесјаните: појасот на вистината, наборот на правдата, нозете со мир, штитот на верата, шлемот на спасението и мечот на духот / Божјото Слово.

2. Обврзување и пресуда. Има два чекори тука. Обврзувањето се однесува на целосна воздржаност и задржување на темни сили. Откако ќе се врзат, тие веќе не се способни да дејствуваат како што ги држат помоќните сили на светлината. Тоа е речиси еквивалент на тоа да се биде заклучен во духовна затворска ќелија.

Вториот чекор овде е пресудата, што е дејство на Бога, кое суштински ги повикува мрачните сили да ги објаснат своите постапки. Бог е фер и праведен во Неговите пресуди, и на мрачните сили им се даваат многу можности да се свртат кон светлината и да ја направат вистинската работа – и на ниво на паднатите ангели, судот обично се изедначува со еднаква мерка за доброто што го постигнале како ангели пред војната на небото и падот на ангелите.

Ова е закон или божјо начело, кој е безличен универзален закон кој диктира “како што сеете, така ќе пожнете”. Тежината на т.н карма навистина ќе дојде до полн круг за оние кои го сеат семето на темнината, злото и уништувањето.

Ова не е процес на одмазда или одмазда што ја разбираат некои луѓе, туку чин на тешка љубов, така што душите и другите животни парчиња ќе ја сфатат грешката на нивните патишта и се надеваат дека ќе се свртат кон светлината – или потенцијално да се соочат со “втората смрт” (првата смрт е падот од небото, а втората смрт е потскокнување од нивната душа или животно потполно целосно).

Исто како што кабалата се заокружува и се задржува во заливот Гвантанамо на физичко ниво, темните сили на духовно ниво исто така се врзани и се сметаат за одговорни во небесните судови.

3. Врзувањето на реакцијата. Секој пат кога се одвива процесот на врзување и пресудување на темните духови, во темната хиерархија се создава вакуум на моќ. Силите на Сатаната стануваат послаби со секој од овие напади, бидејќи неговите паднати ангели се симнуваат од бојното поле и се сметаат за одговорни на Небото.

Во овој процес, оние паднати ангели, кои остануваат често, се одмаздуваат во одмазда и во одмаздата кај оние што се повикуваат на силите на светлината за да преземат акција. Оваа реакција може да дојде во разновидни форми и во повеќе димензии, а овие напади можат да се фокусираат и на семејството, на саканите, на бизнис познавачите / колегите и на другите за да се обидат и да ве истребат од центарот.

Затоа е најдобро да се подготвите за ова, барајќи обврзување на сите реакции во затворањето на молитвите за врзување и пресудување на темнината. Ова е макотрпна и многу долга борба.

4. Побарајте ја Божјата волја. Бидејќи Бог е крајниот архитект и сила во врзувањето и судењето на силите на темнината, важно е секоја молитва што повикува на тоа (особено кога именува одредени лица) да биде предмет на Божјата волја. Како луѓе, ние не сме секогаш приврзани за плановите и вртење на циклусите на божјите начела за различни души и потоци на животот.

Сè што можеме да направиме е да се молиме со искрена молитва, да бидеме спремни слуги за светлината и да бидеме сидро за Божјата волја во физичкото – и потоа да не се приврземе кон резултатот, превршувајќи го ова на божественото во неговата семоќна премудрост. Така завршувањето на секоја молитва со “Да биде Божјата волја” е сигурен начин да се осигура дека само добро ќе произлезе од вашите напори.

Молитвата за врзување и пресудување на сатанските сили што ја поддржуваат кабалата е од суштинско значење за ослободувањето на Земјата. Сепак, не го земајте овој процес како лесен, бидејќи тоа е сериозна духовна работа. Следете ги чекорите опишани погоре и бидете конзистентни и постојани во вашата примена на вистинска, искрена молитва.

Ова е духовна војна, и ако го оставиш твојот стража, непријателот може да нападне. За среќа, вие сте на страната на светлината – што во крајна линија е помоќната страна во оваа битка на Армагедон – па нека светлината победи преку вас и гледајте го вртењето кон добро!

 

409 Прегледи