Остров Евиа – Меѓу Каваларис и Хирон Орос се наоѓа спасениот Манастир посветен на Свети Давид

Патувај на Величествено Поклоничко патување во Едипсос на островот Евиа ( Грција ) Овој манастир, стои во подножјето на планините “Каваларис” и “Хирон Орос” и гледа кон селото Дримона, и … Continue reading Остров Евиа – Меѓу Каваларис и Хирон Орос се наоѓа спасениот Манастир посветен на Свети Давид