Отецот Дмитриј Смирнов е, еден од најпопуларните свештеници на Русија. Тој има огромен напредок и е многу активен на телевизија, радио и на неговиот канал на YouTube.

Тој е неверојатно духовит и често толку лабав што ја опушта публиката. Но, не само што тој е забавен; тој, исто така, зборува за нештата за кои многу луѓе денес молчат.

Тој е особено искрен во своите критики за ЛГБТ и абортусот, како и неговата страсна поддршка за доживотното школување. Тој го предводи Комитетот на Руската Црква за семејство, мајчинство и деца.

Еве, тој нуди решение за ненаситниот материјализам во светот.

206 Прегледи