Факти: Поранешниот детектив за наркотици LAPD, и известувачот Мајкл Руперт помина многу години зборувајќи против ЦИА за наводно извршување на дрогата низ САД и светот. Тој беше пронајден мртов во 2014 година од страна на очигледна само-нанесена прострелна рана во главата.
Размислете за: Зошто и понатаму даваме кредибилитет на агенции како ЦИА, кои повторно беа фатени за злоупотреба на моќта? Кој ги следи гледачите? Што можеме да сториме за подобро да ги заштитиме информаторите кога ќе излезат?
Мајкл К. Руперт бил поранешен детектив за наркотици и активист за наркотици, кои излегоа против ЦИА во доцните 70-ти. Тој тврдеше дека тие се обиделе да го ангажираат за заштита и помагање во олеснувањето на нивните практики за лекување. Кога Руперт одбил да учествува и излезе, тој изјави дека е загрозен, погрешно дискредитиран, па дури и дека пукал, но тоа не го спречило да зборува.

Во сослушувањето на злогласната градска сала во Лос Анџелес, тој се соочи со шефот на ЦИА со спакувана соба од луѓе од јужно-централната област што го навиваа од толпата. Не само што незаконското однесување Руперт сакаше да го изложи, туку и неверојатно хипокризијата на ЦИА и ЛАПД за внесување на кокаин и други лекови во заедницата, а потоа и заклучување на малолетни дилери и корисници на дрога.

Овие увезени лекови ги распарчуваат заедниците со широко распространети ефекти како зависност, зголемена криминална активност и банди, смртни случаи со преголема доза и многу затвореници кои ги растурија семејствата што доведоа до циклуси на криминал што ги опфаќаат генерациите. Можете да го видите видеото од состанокот на емотивната градска сала подолу.

674 Прегледи