Човечкиот мозок е веројатно најкомплициран и најмалку разбран орган во човечкото тело. Тој контролира сè што правиме, мислиме и чувствуваме. Големината на нашиот човечки мозок е зошто ние еволуираме далеку повеќе од кое било друго животно на планетата.

Ние сме еден од единствените цицачи на планетата кои можат да се сетат на нештата од нашето минато, размислуваат за иднината надвор од она од каде доаѓа нашиот следен оброк и постојано можеме да учиме нови работи и да откриваме повеќе за светот околу нас.

Тоа е она што ја прави деменцијата толку страшна. Нашите сеќавања и способност за учење се она што се разликува од сите други видови на земјата.

Без него, ние не можеме да функционираме. Деменцијата зема енергични, интелигентни луѓе и ги намалува до когнитивната функција на помалку од повеќето бебиња.

Токму затоа треба да ја заштитиме нашата меморија и нашиот мозок пред да го изгубиме. За жал, во обид да ги третираме другите (претежно вештачки) услови, создадовме лекови кои решаваат еден проблем, а полека ни го одземаат нашето сеќавање.

Важно е да знаете што се овие лекови и како тие влијаат на вашиот мозок, така што можете да разговарате со вашиот лекар за вашите опции и да најдете решение кое не доаѓа до губење на меморијата.

Амоксицилин
Цефалексин (Кефлекс)
Левофлоксацин (Левакин)
Бенадрил
Вистарил
Тавист
Кларинекс
Окситрол за жени
Ханакс
Валиум
Ативан
Либриум
Лунеста
Соната
Амбиен
Липитор
Лескол
Мевакор
Превакол
Крестор
Зокор
Халдол
Меларил
Тенормин
Корег
Лоперос
Торо
Индерал
Бетаспејс
Тимоптик
Елавил
Либриум
Клонопин
Валиум
Ресторил
Фентанил
Хидрокодон
Морфин
Оксикодон
Диамокс
Тегретол
Потига
Неуронтин
Апокин
Мирапекс
Рекуип
Следните чекори ( некст степс )

308 Прегледи