Ако тврдењата што се направени не се претерани, а мејнстримот отворено известува дека оваа технологија не е претерување, овој автомобил функционира исто како водородна горивна ќелија, со исклучок на течноста со која што функционира подлогата како носител на енергија како некоја морнарица.

Запознајте го AG Quant Quantum e-Sportlimousine.

Иако ова не звучи многу далеку од тоа да се биде автомобил на вода, нешто што луѓето веруваат дека е разновидност од вистински заговор за измама, ова е нешто различно.

Со возило како ова, морска водата поминува како течност меѓу мембраната што лежи помеѓу двата резервоари, што ефективно генерира електричен полнеж за возилото да произведува енергија.

Потоа, електричната енергија произведена со морска вода се складира од супер кондензаторите и се дистрибуира до местото каде што треба да се оди.

Ова возило содржи четири електрични мотори, а овој процес на солена вода го снабдува електривот на моторот. Виола: солената вода може да се користи за да се создаде електричен автомобил.

Сега, колку е ефикасно ова возило навистина? Тоа може да се дебатира.

Два 200-литарски резервоари за морска вода се опремени со возилото, овозможувајќи им да патуваат барем до 373 милји или 600 километри. Автомобилот со пет седишта е долг околу 0,4 метри или 5,25 метри, а ширина од 7,2 метри со 4,4 метри или 2,2 метри со 1,35 метри.

Меинстрим извор забележа: “Откако го направи своето деби на Саемот за автомобили во Женева (март 2014), технологијата за морска вода сега е сертифицирана за употреба на европски патишта”.

315 Прегледи