Во Хуравали Малдиви постои подводен рај во форма на ресторан во хотел со пет ѕвездички. Се вели дека е најголемиот подводен ресторан во светот кој е целосно изграден од стакло и лежи речиси шест метри под нивото на островот.
Искуството е етерично, како и луксузно, бидејќи ресторанот обезбедува вкусни деликатеси, заедно со прекрасниот поглед на богатиот морски живот. Звучи како бајка, за да уживате во прекрасниот корален живот на островот околу вас.
Храната е неверојатна, а ресторанот нуди приватен шампањски пакет за појадок, заедно со ручекот и вечерата што е подеднакво пријатно.
Многу планирање и напорна работа влезе во изградбата на овој прекрасен ресторан. Пет-инчниот ресторан од цврста стаклена структура беше создаден во Јапонија, додека сите делови беа приклучени на Нов Зеланд. Целата структура потоа била пренесена на Малдиви со брод и се спуштила до својата локација. Овој проект вклучуваше многу луѓе кои неуморно работеа да го претворат овој сон во реалност.
Ресторанот, поради својот луксузен третман, е прилично скап и затоа не е достапен за сите. Раскошни пет оброци заедно со ова спектакуларно подводно искуство чини 225 долари, додека седум оброци чинат $ 280. Иако тоа е еден-на-еден вид на искуство, тоа сигурно ќе изгори дупка во вашиот џеб. ХАХХАХА.

This underwater restaurant is out of this world! 😍

This underwater restaurant is out of this world! 😍

Posted by Daily Mail on Wednesday, September 26, 2018

297 Прегледи