Да ги направиме нашите градови попаметни и попаметни, кои може да ги смират нашите непријатели – династичките елити и другите “глобалистички насилници”, кои ја поддржуваат Агендата 21 и Новата урбана агенда – но што ќе сториме кога тие исти градови ќе се деактивираат во задни зони?

Кога ќе ги прочитате насловите на оваа недела за проблемите во “прогресивните” градови како Портланд, можеби ќе сакате да се упатите кон ридовите, наместо да живеете во еден таков.

Еден напис во “Фокс њуз” под наслов “Проблеми во Портландија” ги објаснува заканите по смртта, бездомништвото и неконтролираниот криминал, кој ги тера компаниите и семејствата да не прават домови во овој о-прогресивен град.

Во исто време, светските лидери ја усвоија Новата урбана агенда за да ни покажат како треба да изгледа “фундаментално трансформиран” свет.

И, за изненадување – агендата промовира изградба на паметни градови исто толку либерални и прогресивни како и во центарот на Портланд.

Нејзината порака е: “Стартувај – не” оди – да се придружиш на нашите утописки заедници! ”

Но внимателно гледајќи ги главните цели на Агендата, можеме да претпоставиме колку ќе бидат утописки овие градови.

Додека поддржувачите ветуваат дека ќе бидат “центри за културна и социјална благосостојба”, крајниот исход ќе биде крајот на слободното претпријатие и капитализмот, придвижувајќи се поблиску до едно-светската економска парадигма.

Со други зборови, луѓето ќе живеат како едно големо, мизерно хомогено општество со единствена намена која е паралелна со Вавилон – да се изгради светски поредок без Бога.

Додека целите на Вавилон беа високи – десно до портите на небото, всушност – небото не е неопходно граница за модерните градители со денешните ресурси.

Само размислете дека новите урбани градови ќе имаат најсовремена технологија за изградба на “сајбер системи” кои можат да ги следат и контролираат секојдневните физичките процеси што ги земаме здраво за готово.

Поради раширената употреба на сензори и видеа, собирањето на податоци ќе се изобилува во сајбер-градови, според написот на веб-страницата на САД Патриот.

Ги наведува истражувањата од иновативни центри како Qualcomm Институтот каде што “можеме да ги погледнеме идните градови и да замислиме свет во кој автомобилите и зградите се живи и функционираат како нервен систем”.

“Во овие градови ќе видите милијарди сензори низ сите ѕидови, рамки, подови и врати кои ги следат сите форми на движење и го следат секој аспект од животот”, пишува сајтот.

“Тоа е како нацистичка Германија на стероиди”.

277 Прегледи