Папата Френсис тврди дека многумина епископи се “под напад од сатаната”, поради неодамнешните откритија на скандалот со злоупотреба на деца од Ватикан. Папата изјавил за време на утринската беседа дека свештеникот е должен да се моли и да биде “понизен” кога знаел дека Бог го одбрал да остане близу до луѓето. Френсис додал дека Епископот “не бара засолниште од моќната, елита, . Тоа ќе биде елита која го критикува епископот “, додека добива љубов од луѓето. Тој потоа зборуваше за актуелниот скандал за злоупотреба на деца, додавајќи дека ѓаволот е” големиот обвинител, е пуштен на слобода и тој го има и во епископите. Точно, постојат, ние сме сите грешници, и ние епископите. “

339 Прегледи