Ако му дадете на глушец колаче, тој ќе побара чаша млеко. Но ако ја префрлите вината за половина тон канабис кој исчезнал, на истиот глушец, веројатно нема да помине добро кај судијата.

Осум полицајци во близина на Буенос Аирес, Аргентина, беа отпуштени откако тврдеа дека Канабисот што недостасува од нивниот магацин го изеле гладните глодари.

Според полицајците, глувците изеле 540 килограми конфискуван канабис што требало да биде складиран во изминатите две години, според извештајот на Гардијан. Тоа е повеќе од 1.000 килограми марихуана.

Несогласувањето беше откриено за време на складната инспекција за задржани лекови во Пилар, нешто повеќе од 30 милји од Буенос Аирес. Во полицискиот склад требало да се складираат 6.000 килограми, но само 5.460 можело да се земат предвид.

Сомневањето прво се случило кон поранешниот полициски комесар на градот, Хавиер Специја, кој го напуштил пописот за притворената марихуана непотпишан кога ја напуштил својата работа во април 2017 година.

Неговата замена, комесарот Емилио Портеро, го забележа несовпаѓањето и го информираше одделот за внатрешни работи, кој потоа го прегледа складиштето.

Лудо, зарем не !?

349 Прегледи