Додека банкарите се среќни, граѓаните на државата никогаш нема да бидат среќни!

Европската унија веќе не знае како да ги контролира земјите како Полска, чии граѓани почнаа полека да се будат. Кружат приказните за санкциите се кои оваа земја ќе се соочи само поради тоа што се спротиставила на олигархијата на Европската унија и на должничкото ропство, како и создавањето на една атеистичка влада над сите држави во Европа. Да, Полска и те како се буди.

Банкарскиот принцип тие го применија на самите банки и одобрија закон со кој ќе се воведе данок на сите финансиски институции, a од тие пари ќе се финансираат субвенциите за децата во Полска. Банките и осигурителните друштва од оваа година ќе плаќаат по 0.44 проценти данок на актива, што на Полскиот буџет ќе донесе 4.4 милијарди злоти годишно, односно 1.1 милијарда долари.

Фантастична идеја нели?! Полските граѓани се воодушевени, а банкарите секако негодуваат.

77438 Прегледи