Жално е да се види како се развива ова лудило, но уште повеќе е тажно да се разбере како се направени повеќето од нашите производи за широка потрошувачка. Не многу луѓе знаат, но Фокскон ( Foxconn ), фабриката која вработува стотици илјади работници и произведува електроника за повеќето технолошки компании како Apple или Sony, има мрежи за самоубиство. Овие мрежи ги спречуваат работниците да се убиваат. Да, ова е она што се случило многупати порано, луѓето што се преработиле сами би можеле да скокаат од прозорците и да извршат самоубиство, за некои од нас да можат да ги имаат овие прекрасни сјајни паметни телефони. Но, во секој случај, се надеваме дека ќе уживате во ова видео и ќе го споделите за да ја подигнете свеста!

BLACK FRIDAY !

BLACK FRIDAY !

Posted by g. on Friday, November 25, 2016

258 Прегледи