Паметните телефони го превземаа светот. Тие се со нас кога се будиме, во текот на денот, а многу често и последната работа со која стапуваме во интеракција пред спиење. Со сигурност можеме да кажеме дека влијанието на смарт телефоните во нашите животи е поголеми него било кога.

За разлика од паметните телефони, “глупите” телефони ги нудат само основните опции како поради и повици, а се повеќе и повеќе луѓе не се задоволуваат со тоа.

Но дечките кои го произведоа Light Phone 2 не мислат така. Тие имаат за цел луѓето да ги тргнат од сложените и “тешки” паметни телефони и со нивниот дизајн на телефон, луѓето повеќе да уживаат во слободното време на стариот добар начин.

За реализација на овој телефон се собраа повеќе од 1 милион долари од 4000 различни спонзори.

Погледнете во видеото во продолжение за што станува збор:

494 Прегледи