Мистериозен фотограф на National Geographic призна дека “вирусно раширената слика” на поларна мечка која доживеала смрт како последица на климатските промени била “лажна вест” речиси една година. “Ние ја изгубивме контролата над нарацијата”, изјави Кристина Митермејер , фотографот на поларната мечка. Луѓето од списанието со најбитната вирална слика некогаш, која беше искористена за да го овековечи раскажувањето дека непосредната смрт на животното е резултат на климатските промени, немаше вистински доказ за тоа да го поддржат. Митермејер призна дека измамата за климатските промени на National Geographic била тотално “лажна Вести.”

258 Прегледи