Човекот отсекогаш имал опсесивна преокупација со летање. Од античките времиња, цивилизацијата си го замислила летањето како еден вид чуден, често опасен, спас.

Грците имаа мит за Икар, Индијанците имаа мит за Пусапа вимана, а Кинезите имаа митови за нивните кралеви-крадци кои можеа да летаат.

До откривањето на модерен авион и хеликоптер, штетата беше направена. Научната фантастика доби луѓе апсолутно зависници од идејата за летање.

Се чини дека има воздушен транспорт како секојдневна афера, но можеби веќе не би била епизода на Џетсон.

Летечки автомобили?

Кажи што?!

Па, да.

Летачките автомобили изгледаат директно од Блејд ранер, нели? Верувале или не, но првиот летечки автомобил во светот можеби ќе биде на продажба следниот месец.

И исто како и сè друго, можете да го нарачате.

Во сопственост на брендот во име Terrafugia, Volvo ќе го изнесе првиот светски автомобил за јавноста. И од Бога, тоа е брзо!

Наречена транзиција, автомобилот ќе може да лета во 400 милји и тоа исто така со брзина од 200mph.

Се разбира, може да се очекува огромна цена, како што е случај со повеќето технолошки напредни работи во прв план.

Можеби Елон Маск би можел да си го дозволи ако ги исплати сите судски спорови.

Пазарот на компанијата ќе биде многу мал за почеток. Тоа е затоа што, како што се проповедаше, единствените веројатно клиенти ќе бидат пилотите на мали авиони кои можат да си дозволат нешто што е можно во милиони.

452 Прегледи