Рускиот претседател Владимир Путин тврди дека финалната света војна или Трета светска војна ќе биде “крај на цивилизацијата”, во новото интервју за телевизиско шоу во живо. Рускиот лидер потоа рече дека заканата треба да ја ограничи елитата и меѓународните сили од туркањето кон глобален конфликт. Кога ги даде своите ставови за огромните ризици од новата светска војна, тој се присети на Алберт Ајнштајн:

“Не знам со кое оружје ќе се води третата светска војна, но ако се води четврта светска војна таа ќе се води со стапови и камења “, цитирајќи го физичарот и добитник на Нобеловата награда.

Пред само неколку месеци, Путин им даде многу предупредувања на САД и нејзината коалиција поради неодамнешните напади во Сирија. Путин, кој во моментот го слави својот следен мандат како претседател на Русија, предупреди за хемиски напади скриени под револуциите со лажни знамиња и сценски настани кои се создадени за да предизвикаат глобална војна.

417 Прегледи