Рускиот претседател Владимир Путин тврди дека руските сателити заробиле докази дека последната серија на урагани што ги уништи САД и околните држави, биле конструирани од луѓе кои работеле во владата на Соединетите Американски Држави. Изјавите пред неговата средба со либанскиот премиер Саад Харири во рускиот град на Црното Море, Сочи, Путин стана фрустриран и се чинеше дека отишол надвор од сценариото кога се прашал за помошта за Куба и Карибите по ураганот Ирма. Кога го прашал рускиот новинар дали планирал да ги обештети средствата за хуманитарните напори за во име на неговата нација, тој рече, “мажите во темни костуми се чини дека имаат се што се планира”. Кога се наметнуваше да објасни, тој отиде во повеќе детали, велејќи:

“Ние нема да испратиме руски пари за да го исчистиме нередот што беше уништен од олигарсите на Западот “. Уништувањето предизвикано од тие бури беше планирано, од самиот почеток, од оние кои работат во сенките, длабоко во рамките на американската влада”.

На прашањето дали тој велеше дека ураганите се случиле како резултат на тоа што Доналд Трамп се повлече од Договорот за климатските односи во Париз, тој продолжи со емотивно наелектризиран проповед, велејќи:

“Тоа е поврзано со климатските промени, но не на тој начин”. Трамп е многу сигурен човек, сигурен сум дека тој сфатил, но, најверојатно, нема никаква врска со тоа.

“Руските сателити го заробиле начинот на кој тие урагани се направени со машини.” Тие не се појавија природно, тие се друга игра на богатите луѓе “. Убедувањето на јавните климатски промени е реално, има две работи: го поткопуваат нивниот лидер и ги држат парите.” Сега на Куба и е потребна помош и САД ќе дојде да ја спаси “. Куба ќе биде должна кон САД и наскоро ќе има американски долари што ќе течат низ кубанските банки контролирани од ММФ. ”

Во продолжение погледнете ги толкувањата и тезите на најдобриот научник на денешницата, кој после долгогодишните истражувања направи хаос во неговата претходна репутација која му ја доделуваа останатите научници во која изјави дека постои Бог и каде објасни дека тој е тотално друга природа која не е слична на ништо друго а се потекнува токму од таа природа. Ние сме слични на се останато но тој е различен и надмоќен. Говореше со свои зборови и за Светиот Дух. Кажа и дека постот е одлична работа и дека штета што луѓето не ја разбираат. Говореше и за страданието како дар.

27829 Прегледи