Путин истакна дека оние кои се обвинети дека се мешале во изборите во САД можеби биле американски државјани.

“Светот е многу голем и многу разновиден и има доста сложен однос меѓу САД и Руската Федерација. И некои од нашите луѓе имаат сопствено мислење за оваа врска, спомнавте неколку имиња, некои поединци и ми кажувате дека се Руси, па што можеби е Русин, тие всушност работат за некоја американска компанија. Работеле за еден од кандидатите? Јас немам идеја. Ова не се мои проблеми “, рече Путин.

187 Прегледи