Човекот со Даунов синдром се пензионираше откако работеше во австралиски Мекдоналдс веќе 32 години, според извештаите. Расел О’Гради, наречен “најпознат човек во Нортмејд”, почнал да работи во Мекдоналдс во 1986 година, на возраст од 18. Сега, по 32 години служење на гигантот за брза храна, тој стана икона во ресторанот, отворајќи го патот за другите со посебни потреби да имаат долгорочни работни места. О’Гради доби поддршка и обука од владина иницијатива која им помага на луѓето со интелектуална попреченост да најдат платена работа.

Огромно БРАВО за НЕГО !

140 Прегледи