Рафаел Надал имаше смешно интервју со официјалната Фејсбук страница на Роџерс Купот, која зборуваше за тенис и само за тенис. Што јадам пред и по натпревар? “Не сум луд за ваквите работи, пред натпреварот се обидувам да јадам некоја риба или ориз”, рече Надал. “По натпреварот, зависи од тоа кога ќе заврши, но веднаш после тоа, особено кога тоа е тежок натпревар, не сакам да јадам многу, земам два часа одмор пред јадење”.

Надал го цени неговиот живот во тенисот: “Ми се допаѓа она што го правам. Уживам во тенисот, уживам во турнејата, се чувствувам привилегирано за она што го правам “.

212 Прегледи