По успешно лекување на голем број на пациенти со рак, Американската медицинска асоцијација (AMA) во сопственост на Рокфелер ја заврши оваа работа сакајќи да се одмори со банирање на работата на Рајф и искористување на неговата опрема: Во суштина, Рајф одби да ги предаде правата на неговата работа на АМА, бидејќи видел интереси и скриени мотиви.

Што значи рак машината нема да биде дозволена на светот во целост, бидејќи АМА и медицинско / фармацевтското претпријатие не сакаат да ги излечат пациентите.

Тоа би значело дека потрошувачите ќе се изгубат и ќе немаат повеќе приходи … така што тие треба да продолжат со третманот кој само се грижи за симптомите, гарантирајќи го враќањето на ракот и со тоа да го повторат бизнисот.

По неколкугодишните судски случаи со големите момчиња од установата за рак кои имале малку пари, протерани во Мексико за да избегнат затворање во САД, Рајф починал од алкохолизам.

Притисоците на вознемирување во врска со правните битки и постојаната закана од затворање биле премногу за него.

352 Прегледи