Рејтингот на претседателот Доналд Трамп достигна 51 отсто и покрај бомбардирањето со хемиско оружје предводено од САД во Сирија, според избирачката група Расмусен. Според анкетата, 39 отсто од американските гласачи “многу се противат” на перформансите на Трамп, додека 5 отсто “високо ја одобруваат” работата што ја прави откако стана претседател. САД, заедно со Обединетото Кралство и Франција, објавија напади против позициите на сириската влада во знак на одмазда за наводниот хемиски напад во градот Дума.

198 Прегледи