Како што ураганот Фиренца го погоди источниот брег на Соединетите Американски Држави оваа недела, уште шест имиња на бури во моментов се вртат низ целиот свет. Со вкупниот број на седум бури што ја уништуваат Земјата, ова се совпаѓа со рекордот на сите времиња, но со потенцијален осми што се развива, времето може да постави нов рекорд. Моделот без преседан е спореден со блокбастерот на Холивуд од 2004 година, насловен “Денот По утре “, во кој времето полудува, пред да ги отвори катастрофалните природни катастрофи низ целиот свет. Една од сцените ја покажува планетата опфатена со урагански тип на бури одеднаш, и додека работите не се толку блиску лоши како во филмот, сведоци сме на невообичаено голем број на урагани и тајфуни оваа сезона.

196 Прегледи