Банкарската империја на Ротшилд ќе осигура дека нејзината контрола продолжува да останува во семејството и во седмата генерација, бидејќи Дејвид де Ротшилд (75), во јуни, ќе ја предаде улогата на претседател на неговиот син Александер де Ротшилд (37).

Банкарската династија е пренесена меѓу генерации во последните 200 години. Тоа го започнал Мајер Амшел Ротшилд преку француска железничка компанија, а пет од неговите синови започнале да основаат банкарски бизниси низ цела Европа.

“Фајненшл тајмс” објави дека инвестициската банка моментално се залага за “диверзификација од нејзиното основно француско и британско советодавно работење за да помогне во намалувањето на послабите периоди на европскиот пазар за спојувања и аквизиции”.

Новиот претседател се приклучи на банката во 2008 година, и тој помогна да се постави и да се надгледува приватниот бизнис капитал.

Со оглед на тоа што групата ги зголемува инвестициите во малите операции во САД, Тајмс забележа дека обновата на корпоративната структура која се случила за време на мандатот на Стариот де Ротшилд, му овозможила на семејството “да ја зајакне контролата над групата со купување на малцински акционери”.

Семејството Ротшилд, исто така, го покажа своето влијание во “САД” и операциите кои таму се случуваа “, тесно соработувајќи со политичките личности, како што беше неуспешниот претседателски кандидат, Хилари Клинтон. Викиликс откри дека Лин Форестер де Ротшилд работеше со кампањата на Клинтон за формулирање на економската политика уште во јануари 2015 година.

Емануел Макрон, сегашниот француски претседател, исто така е поранешен вработен кај Ротшилди. Тој го заработи прекарот на “Моцарт за финансии” во компанијата откако играше клучна улога во советувањето на Нестле да инвестира 12 милијарди долари во купувањето на единицата Pfizer во 2012 година.

Семејството Ротшилд во моментов има 58 проценти од правата на глас и поседува 49 отсто од компанијата, а “Тајмс” забележа дека додека приходите од глобалното советодавно работење опаднаа за 8 отсто, приватното богатство и управување со средства и трговските банкарски оддели се зголемија за повеќе од 30 проценти и вкупниот приход се зголеми за 6 отсто во 2017 година.

Како што објави Проектот за слободна мисла во август 2017 година, лордот Џејкоб Ротшилд, основач и претседател на RIT Capital Partners, испрати застрашувачки сигнали на меѓународно ниво кога започна со продажба на американските средства бидејќи ги смета за ризични и нестабилни.

“Ние не веруваме дека ова е соодветно време да се додаде на ризик. Цените на акциите во многу случаи се зголемија на невидени нивоа во време кога економскиот раст во никој случај не е уверен “, пишува Ротшилд во полугодишниот извештај на неговата компанија.

Ротшилд, исто така, рече дека верува дека “Периодот на монетарно сместување можеби ќе заврши”, и дека програмите за квантитативно олеснување што ќе ги користат централните банки, како што е Федералната резервна банка во САД, на крајот ќе завршат “.

Ротшилди се сметаат себеси за “чувари на наследството на магазинот Економист”. Списанието објави статија во 1988 година, во која се тврди дека централизираната “светска валута” би можела да се очекува до 2018 година – методично движење што се одвивало на многу начини низ годините.

Фајненшал тајмс објави дека додека Ротшилд бил погоден од финансиска криза во 2016 година, нејзиното учество се зголемило за повеќе од 15 отсто во 2017 година. Останува да се види како раководството на Александер де Ротшилд ќе влијае на банкарската империја.

Како што претходно објавивме, семејството Ротшилд со векови ги движи своите шаховски парчиња низ целиот свет.

Шефот на банкарската империја Ротшилд и поддржувачот на Израел, Лорд Јакоб/в или ако сакате Џејкоб Ротшилд, неодамна ја откри критичната улога на неговото семејство во обезбедувањето на Декларацијата Балфур, која “помогна да го отвори патот за создавање на Израел”.

Декларацијата Балфур, напишана во 1917 година, беше официјален документ од британскиот министер за надворешни работи, Лорд Балфур, упатена до лордот Ротшилд, лидер на ционистичкото движење во Британија во тоа време и чичко на Лордот Џејкоб Ротшилд.

674 Прегледи