Кулата се споменува два пати во Гинисовата книга на рекорди, а Бизнис Центарот како целина е без преседан во Русија.

Поглед на комплексот “Москва Сити”. Федерациската кула е масивна дво-кула комплекс непосредно лево од златната Меркурска кула. Кулата е поделена на два дела, Исток кула, највисоката структура во Европа и Западот [Запад].

Ако погледнете внимателно, можете да видите виножито околу Руската Православна Црква во долниот десен дел.

На крај, Русија конечно го заврши најголемиот облакодер во Европа, која се издига заедно со другите кули на Московскиот меѓународен бизнис центар. Додека Кулата на Федерацијата е прва, другите кули го заземаат светскиот рекорд за втората, третата, петтата и шестата најголема кула во Европа, соодветно.

Уживајте…

395 Прегледи